tisdag 10 november 2009

One Nation Under a Groove

Paradiset är en plats där George Clinton är kung och Belita Woods är drottning. Alla viktiga beslut klubbas i Parliament Funkadelic och alla lever i One Nation Under a Groove.

Varför detta märkliga uttalande just idag (natt)? Jo, jag har haft en tjänsteresa till Helsingfors inplanerad tis-tors denna vecka ända sen i september. Eftersom jag inte har några kollegor från Sverige med så kollade jag igår på nätet om det fanns några trevliga kvällsaktiviteter att ta till. Det fanns det - George Clinton & Parliament-Funkadelic spelade ikväll. Jag var där. De höll på i tre timmar. Världens funkgroove hela tiden med upp till 20 pers på scenen. Makalöst bra från början till slut. Helt galet fantastiskt. Spontant en av de bästa spelningar jag sett genom alla tider. Mer text, bilder och några videor kommer förhoppningsvis på torsdag (har inte sladden för överföring med).

Timmen är sen (tidig) så ingen låt på decennielistan ikväll, tyvärr.

4 kommentarer:

antz sa...

George Clinton/Parliament/Funkadelic står väldigt högt på min önskelista vad gäller saker jag vill se live, blir lite avundsjuk faktiskt.

Ola sa...

De har legat väldigt högt på min lista också. Så det var ju rena lottovinsten att han spelade här igår när mitt enda alternativ var hotelldöden.

Och trots att jag förväntade mig att det skulle vara jättebra blev jag fullständigt mosad. Fem gitarrer samtidigt, upp till 7 vokalister som byttes av alt. körade, blås, percussion, grym publikkontakt etc etc. Tre timmar. Som sagt, bland det absolut bästa jag upplevt live.

antz sa...

hade vissa farhagor om att George Clinton skulle ha börjat bli sliten. glad att höra att så inte är fallet!

Ola sa...

Clinton är ju lite sliten rent fysiskt men en jäkla cool snubbe fortfarande. Musikaliskt så är han ju den minst viktiga på scenen - han är mest som en lekledare/coach/crowdpleaser/dirigent etc och så sjunger han lite då och då. Naturligtvis blir det bättre med honom bara för att det är han - men den musikaliska magin sköter ju resten av bandet.