måndag 16 november 2009

Decenniets bästa låtar - #14

#14 Baxendale - Music For Girls (från You Will Have Your Revenge, 2001)

Blandskivefavoriter har jag varit inne på några gånger tidigare på listan. Och kanske är Music For Girls den låt som jag haft med på allra flest blandskivor under 2000-talet (d.v.s. någonsin - förr var det ju blandband som gällde). Låten är en partylyftare av rang och har både en ruggigt stark versmelodi, snygga byten av musikaliska teman och härligt driv i de ösiga partierna. Jag har aldrig heller tröttnat på den det allra minsta trots att jag lyssnat på den hundratals gånger.

Baxendale har vunnit en del kredd i indiepopkretsar, men ska sanningen fram så är det ett ganska konventionellt synth-/elektroband med musikaliska rötter i det tidiga 90-talet. Music For Girls låter som den kunde varit gjord av ett formtoppat The Beloved. Förutom denna hade de senare en mindre hit med I Built this City (inte alls lika bra), men i övrigt ver jag inte mycket om den här Londontrion.


Gillar du detta gillar du även:
Superpitcher - Heroin
The Postal Service - Such Great Heights
Hidden Cameras - Ban Marriage

2 kommentarer:

Christian Cederroth sa...

Inte dålig den heller!

Denna lista... för mig som är musikintresserad kan jag bara se, höra, att du slitit oändligt hårt i fält för att hitta bra musik som är okänd för massorna (läs: mig). Endast några låtar känner jag igen! Som att visa Locustellor för en "fågelintresserad".
Men hittar jag inte "All Nightmare Long" med Metallica på topp 10 så ligger du risigt till...

Ola sa...

Tack för kommentar! Locustellor är ju superfina så det tar jag som en komplimang.

Jag har varit ganska bra på att inte avslöja detaljer om resten av listan sen innan, men vad som är ganska känt för många är att jag inte fixar hårdrock. Tyvärr. Jag försökte se Metallica på Roskilde 2003 men gav upp efter 20 minuter... samma med Slayer och Judas Priest något år senare. En del 70-talsgrejer typ Zeppelin och Deep Purple går bra men så fort det blir inslag av "metal" så går det inte. Så ha inte för höga förväntningar.