söndag 22 november 2009

AMO1 & The Teenagers


A Mountain of One. Debaser, Malmö 20/11/09 (bild ovan)
The Teenagers. Babel, Malmö 20/11/09 (bilder nedan)

Det fanns en del att välja på i musik-Malmö denna fredag. Vinterdäck spelade i Baltiska hallen och Small Flowers Crack Concrete hade releaseparty på Vinylbaren. Men jag valde två andra grejer, som gick bra att kombinera eftersom deras resp. starttider skilde sig med två timmar och det bara är några hundra meter mellan lokalerna.

AMO1:s första skiva, Collected Works från 2007, tyckte jag var otroligt bra. Deras nya, Institute of Joy, är en betydligt mer slätstruken historia. Det är fortfarande en uppdaterad version av flumprog från 70-talet, men det känns mer idéfattigt och urvattnat än det gjorde på debuten. Live glimtar det bara till lite då och då, speciellt i Ride, som fortfarande visar på allt som var bra med Collected Works. I övrigt är det bara intressant i korta stunder - det blir ofta för långdraget och såsigt och när sista låten, Cohen-covern Who By Fire, slutar ger publiken nästan omedelbart upp intresset att ropa in för extranummer.

A Mountain Of One - Ride (från deras spelning på Debaser 2008)

Sen var det The Teenagers, ett gäng fransmän som inte alls är tonåringar. Sångaren gillade crowd participation, och ägnade mycket tid nere i publikhavet och ibland var delar av publiken på scenen. Det var stundtals ganska kul, men inte särskilt bra. Om man bara är ute efter att festa funkar The Teenagers relativt lättviktiga men röjiga elektropop utmärkt, men om man är ute efter en musikalisk upplevelse är det inget att lägga energi på. Här en inspelning av den snuskiga Homecoming:

The Teenagers - Homecoming


Inga kommentarer: