söndag 14 december 2008

Glöggprovning och El Clasico

Att se Barca mot Real ensam kändes inte som något påtagligt kul alternativ så därför bjöd jag hem tre fellow Barcelonistas - Emma, Kristian och That Handsome Devil.

För att göra lite mer av kvällen (matchen började inte förrän kl 22) började vi med glöggprovning. Jag hade köpt in två uppsättningar av Blossas årgångsglöggar och dessa betade vi av för att komma i stämning inför matchen.

Testing, testing...jag värmde glöggen i en slumpmässig ordning som de andra inte visste om. Sen drack vi sorterna, försökte komma fram till vad det var för smaker och satte slutligen ett betyg från 0-5 för att få fram en vinnare. Pepparkakor, Aladdin, clementiner och en massa bra musik - allt från Northern Soul via progg till sjukt indie grejer ackompanjerade tillställningen.

Och här sitter jag och dricker. Notera min för kvällen anpassade outfit - Barcelonatröja och Barcelonakopp. Här är lite glöggomdömen, med den bästa först och sedan fallande:

Lingon och enbär (2006) - totalpoäng: 13 (4,3,3,3).

Omdömen och gissningar: sunkig doft, intressant strävhet, doftar hund, doftar glögg (!) jämfört med de andra, färg som rosa champagne, Hallon?, Körsbär?, Hallon/Rabarber?, skulle inte vilja dricka kall, Chilikryddad?, Passionsfrukt?, rosépeppar?. Att enbär inte märktes särskilt mycket var vi ganska ense om.

Ganska enigt att denna var god. Emma drog till med en fyra i betyg.

Vinteräpple (2004) - totalpoäng: 12 (4,3,3,2).

Omdömen och gissningar:
Här var panelen väldigt rätt ute - Något fruktigt, svårt att hitta...fruktsyra, fläder?, äpple?

Kristian var lite neg och satte en tvåa, men det räckte ändå till en delad andraplats. Även här satte Emma en fyra.

Hjortron & armagnac (2005) - totalpoäng: 12 (4,3,3,2).

Omdömen och gissningar: Rätt så kanelig, vanilj?, spritig, aromatisk, ser ut som äpplejuice, ljus urin, citronvodka, krusbär? röda vinbär?

Olas favorit för kvällen medan THD drog ner betyget. Delad tvåa blev den likväl.

Havtorn & kanel (2007) - totalpoäng: 9 (3,2,2,2).

Omdömen och gissningar:Kanel (första gissningen var mitt i prick...), pepparkakor, mycket mildare än förra, inte så syrlig, citrus utan det sura, fläder?, nästan som burkananas, vit choklad + kanel + ananas = detta, skulle inte göra sig lika bra kall.

THD lite mer positiv än oss andra till denna. Föga oväntat lyckades ingen pricka in havtorn i smaken.

Pomerans (2003) - totalpoäng: 8 (3,2,2,1).

Omdömen och gissningar:apelsin, apelsinskal, "surbajs", svår att dricka mycket av...ja, denna var lätt och alla var inne på rätt spår.

Ola tyckte den var godare än övriga deltagare, medan Emma plockade fram sågen rejält och gav kvällens enda etta.

Men så blev klockan 22 och matchen gick igång - Barcas laguppställning blev den väntade: Valdes - Abidal, Puyol, Marquez, Alves, Toure, Xavi, Gudjohnsen, Henry, Etoo & Messi.

ooooh, så nära....Real satsade på betongförsvar och att gå hårt åt Messi. Första halvlek blev mållös, i andra brände Etoo en straff för Barcelona. Med 10 minuter kvar var det fortfarande 0-0 och det kändes inte bra.

Men några minuter senare stötte Etoo in 1-0 efter att Puyol vunnit en nickduell efter en hörna. Och när Messi strax innan slutsignalen gjorde 2-0 blev vi så här glada:Här kan man se målen (med en fantastisk spansk kommentator som vrålar gooooooooooooooooooooooooooool!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen humöret på topp...
Du hade väl nästan kunnat bli kompis med Rikard Sjöberg i lördags kväll. Förra veckan hade han vänligheten att skicka 150:- till mig (vinst!!)/Ses! Åsa

Ola sa...

Har en stark känsla av att Sjöberg håller på Madrid så det är nog inte så troligt:)

Annars är humöret såklart på topp efter clasicon!