lördag 9 augusti 2008

Way Out West, dag 1

Endast två korta regnskurar blev det i stället för det dagsregn som SMHI hotade med. Inga problem med det alltså.

Programmet var som väntat av genomgående mycket hög standard och ett väldigt springande mellan scenerna blev det. Lightspeed Champion öppnade bra, Iron & Wine's skäggrock lät ok på lite håll (drack öl samtidigt), Mando Diao förstärkt med blåsare (bl.a. Goran Kajfes!) var bättre än någonsin, Sonics var tyvärr inte lika rått och primitivt som väntat, Franz Ferdinand tröttnade jag snabbt på, Okkervil River var bra, Sonic Youth såg jag bara 25 minuter av men det var bra, The National var bäst!!!, Grinderman (såg bara slutet) är skickliga men lite jobbiga att lyssna på, Sigur Ros fick jag snabbt nog av och Broder Daniel avslutade sin karriär på topp.

Dagens bästa spelning (enligt Ola): The National! Förstärkta med blås och violin fick de redan fantastiska låtarna helt nya och tunga arrangemang.

Dagens bästa spelning (enligt Emma & Kristian): Sonic Youth! För att de var extremt underhållande utan att vara publikfriande.

Dagens bästa låt: Broder Daniels nyskrivna Hold On To Your Dreams, tillägnad bortgångna bandmedlemmen Anders Göthberg. Men det var inte därför den var bäst, det var helt enkelt en ruskigt vass poplåt. BD:s version av Whirlwind och Fake Empire med The National är bubblare.

Nu: dags att ta tag i andra dagen!


Broder Daniel - Hold On To Your Dreams

Inga kommentarer: