fredag 22 augusti 2008

Malmöfestivalen 21 & 22/8

Audrey

Torsdagen hade inte det intressantaste programmet och det blev därför inte så mycket gjort. Först kollade vi på Flogging Molly, ett band som spelar irländsk folkpunk trots att de kommer från USA. Sångaren är dock född på Irland. Stundtals väldigt bra ös, lättlyssnat och större delen publiken verkade gilla det. Själv rann upplevelsen av mig väldigt fort men bandet är tveklöst bra på det de gör, även om de definitivt inte kan mäta sig med t.ex. sina helt uppenbart största förebilder The Pogues.

Direkt efter spelade svenska Audrey på Stortorgets lilla scen. Då lilla scenen ligger på en ölservering var det inte mer än ett 50-tal som stod och lyssnade på bandet. Vilket är synd, för Audrey borde fler lyssna på (myspace). Det är ett sådant band som inte låter som något annat, ändå är det inte extremt på något sätt. Lågmäld stämningsmusik, väldigt vackert. Alla fyra medlemmarna (bara tjejer) sjunger. Köpte en skiva och fick den signerad. Omständigheterna för bra konserter kring lilla scenen är dock inte optimala, men en fin spelning var det ändå. Skulle gärna se det på en klubb, då den stämningfulla musiken säkert kommer bättre till sin rätt.

Därefter gav vi upp och gick på Quiz på Fagan's. Tre personer var vi bara och kom en bit från segern, även om jag tyckte vi skötte oss helt ok.

På fredagen blev det ännu mindre festival. Eftersom vi först åt en tidsmässigt utdragen middag på Plockepinn missade vi Familjen på Stortorget, vilket hade varit kul att se, även om jag sett dem flera gånger tidigare. I stället blev kvällens enda kultur ett besök i 60-talstältet, eftersom en av Jennys f.d. elever sjöng i ett band där och hon insisterade. Mod Experience heter de, och de var ganska kul att lyssna på. Unga killar (kring 20) med mycket entusiasm och energi. Antagligen en väldigt typisk repertoar för tältet - Beatles, Stones, Creedence, Kinks etc. Väldigt lätt att glömma musikaliskt, men att hänga i ett av tälten (finns liknande för swing och blues) är en kul del av festivalen som jag annars inte gjort på några år.

Därmed var både Malmöfestivalen och hela festivalsommaren över. Det har blivit ganska många spelningar och faktiskt känner jag mig lite mätt på livemusik. Men det måste gå över snabbt, för snart börjar klubbhösten och programmet på både Debaser och KB innehåller mycket intressant.

Inga kommentarer: