tisdag 27 oktober 2009

Decenniets bästa låtar - #33

#33 Jens Lekman - Maple Leaves (från Maple Leaves EP - släppt under artistnamnet Rocky Dennis, 2003)/Jag tyckte hon sa lönnlöv

Det tog ett tag för mig att falla för Jens Lekman. Jag var lite hårdare där ett tag i början på decenniet när han kom fram och lyssnade hellre på White Stripes och Black Rebel Motorcycle Club. Men han vann över mig efterhand och när han en kväll på The Tivoli i Helsingborg sjöng att allt var lönlöst, fast han tyckte hon sa lönnlöv - trots ordvitsen med ett krossat hjärta och helt utan ironi - då var det så otroligt vackert att det inte går att förklara i ord och jag grät nästan och faktiskt är det en av de enskilda konsertstunder under decenniet som jag oftast tänker på och mest vill tillbaka till. Och då förstod jag till slut att Jens Lekman är något av det bästa som hänt svenskt musikliv de senaste tio åren. Och det känns bra att resten av världen har börjat upptäcka det också.

She said it was all make belief
but I thought she said maple leavesGillar du detta gillar du även:
Songs:Ohia - Lioness
The Radio Dept. - Pulling Our Weight
Parker Lewis - Via Emilia

2 kommentarer:

antz sa...

jo, det är en fin bit. mitt val med den här artisten hade dock fallit på Psychogirl.

Ola sa...

Den är också jättefin. Och det finns några till som jag funderade på. Men det blev liveupplevelsen av Jag tyckte hon sa lönnlöv som fällde avgörandet.