fredag 17 juli 2009

Gubbrock, WOW m.m.

Senaste veckan har jag skrivit om Deep Purple, Springsteen och Kebnekajse. Börjar The Ice Rage bli en gubbrocksblogg?

Way Out West kompletterade sin line-up idag med sina tre sista bokningar. De är Röyksopp, Florence Valentin och Wolfmother. Röyksopp är ju kul, men jag hade väntat mig ett stort namn som skulle dra lite mer folk till festivalen, ungefär som Neil Young gjorde förra året. Själv är jag grymt nöjd med årets line up och kommer njuta av varenda minut, men frågan är om de säljer ut festivalen utan någon som lockar de breda massorna. Tillåt mig tvivla.

I helgen är det som sagt soul och funk som gäller framför allt - det blir två fullspäckade dagar på Stockholm Jazz. Har lyssnat in mig på Magdalena Konefal som ibland får mig att tänka på Alicia Keys, ibland på India Arie och ibland på Jamiroquai. Men hon är uppvuxen i Dalarna (född i Polen). Har mycket höga förväntningar på detta, inte minst eftersom hon uppträder med ett 10-mannaband med blås och kör och allt. Love and Beauty är t.ex. en helt underbar pianoballad - hade kunnat vara en världshit om den kommit från ett stort multinationellt bolag och om det stått Alicia Keys på skivomslaget.

Trollsländevecka var det förra veckan. Denna vecka är det bara en helt vanlig. Men jag har haft två vackra mosaiksländor i handen som jag inte hade bild på förra veckan.

Gungflymosaikslända. Holmeja, Skåne 12/7 2009

Blågrön mosaikslända (ej utfärgad individ). Bökeberg, Skåne 17/7 2009

1 kommentar:

Drake sa...

Kommer the Ice Rage att bli en gubbrock-blogg?
Ja, man kan ju alltid hoppas :)