söndag 28 juni 2009

Lucksmiths
Lucksmiths. Debaser Malmö 27/6/09

Lucksmiths annonserade för några månader sedan att de skulle lägga av. Inga fler skivor men en avskedsturné skulle de ge fansen och andra innan det är defintivt slut. Och eftersom jag gillar Lucksmiths var det ju fantastiskt skönt att avskedsturnén, trots att den är relativt kort, tog vägen via Malmö.

Spelningen var fantastiskt bra. Några ev. schismer eller problem mellan bandmedlemmarna var omöjliga att hitta - tvärtom. Och musiken var oklanderlig. Det finns få band som har så kliniskt rena popmelodier som Lucksmiths. Musikaliskt är det begränsat men ändå väldigt behagligt. Men är man ute efter snygga solon och andra individuella prestationer har man kommit fel. Även om trumpetaren som gästade på flera låtar tillförde en del. Men Lucksmiths lever väldigt mycket på att de skriver otroligt snygga, helt oklanderliga poplåtar, något de delar med t.ex. landsmännen och själsfränderna i Go-Betweens. Att Tali White har en ruggigt bra sångröst skadar i och för sig inte heller. Det här var en otroligt värdig avslutning på karriären. Kanonbra!

The Year of Driving Langorously
A Downside to the Upstairs
Sunlight in a Jar

3 kommentarer:

thisismycat sa...

Spelningen i Varberg var också väldigt fin, även om det krånglade en del för bandet, Marks bas pajade bland annat. Men de höll ändå uppe stämningen. Lade upp två videos på youtube (kommer fler) på låtar, i ganska bra kvalité.
http://www.youtube.com/watch?v=DtF5UKwstw0
http://www.youtube.com/watch?v=eEDOwTX0tUc

Ola sa...

Riktigt bra videos, många tack!

Stefan sa...

Fan. Heeelt missat att dom spelade i Malmö. Kuk.