torsdag 14 maj 2009

Nutidsorientering
Bilder: Handsome Furs (2 översta), Alla fagra (3:a uppifrån) & Mi Ami (nederst)

Jag har två eller möjligen tre delar kvar av det för flera läsare troligen ointressanta reportaget från Coachella. I vilket fall som helst så vill jag själv ha en dokumentation om det så det är upp till var och en att läsa eller inte.

I vilket fall som helst har det hänt en del annat under tiden så en liten uppdatering är på sin plats. FC Barcelona vann finalen i spanska cupen (första gången sen 1998) igår genom att slå Athletic Bilbao med 4-1. Athletic var bra i första halvlek (1-1), men sen visade Barca sin klass. Men det har redan en miljon bloggar och hemsidor skrivit om så det kan vi hoppa över.

Det som får mig att minnas denna match speciellt var i stället Athletic Bilbaos fantastiska fans. Och det var speciellt två händelser som stack ut, nämligen:

1) i andra halvlek träffades Barcelonas högerspringare Dani Alves av en flaska då han skulle kasta inkast. Alves faller ofta lätt och det är svårt att avgöra hur ont det verkligen gjorde - jag såg inte om det var plast eller glas. Jag tror förvisso han överdrev men det som var grejen var att andra Athletic-fans pekade ut idioten som kastat flaskan så han direkt kunde föras bort av vakterna. Kolla bilden.

2) att Barcelonas spelare efter segern, i stället för att ohämmat springa runt som överlyckliga vinnare, gick ner till den kortsida där Athletic-klacken stod och tackade dessa för den inramning de gett matchen - som om de vore deras egna fans. Jag tror aldrig jag sett såväl ett lag som en samling fans för ett annat lag visa en sån stor respekt för varandra. Helt fantastiskt. Barcelona vann matchen och cupen, men Athletic Bilbao och deras fans vann även de en liten del av mitt hjärta. Och nu - musik:

Senaste veckan har jag sett tre spelningar. Väldigt olika sådana dessutom. Handsome Furs på Debaser förra veckan var vansinnigt bra, Alla fagra på Malmö folk var helt ok men mindre fokuserat än när jag såg dem på deras releaseparty i mars och Mi Ami (också på Debaser) ikväll var stundtals riktigt bra trots en del sjabbel med ljudet. Liveklipp från respektive spelning så ni kan bedöma själv:

Handsome Furs - I'm Confused (Debaser Malmö 8/5)
Alla fagra - Efter festen (Malmö folk 9/5)
Mi Ami - (vet ej låttitel men detta var sista låten de spelade - Debaser Malmö 14/5)

3 kommentarer:

Kowalski sa...

Tycker det är skitroligt att läsa om Cochella! Inte ointressant för fem öre. Gillade Roskildetältet som fan!

Ola sa...

Kul med feedback. Och kul att du gillar det. Jag känner ju inte till hela min läsekrets, så det är svårt att veta om det uppskattas eller inte. Men det är inte så att jag fått kritik för det, vet inte om det verkade så av min formulering.

Drake sa...

stå på!!