lördag 16 maj 2009

PhosphorescentPhosporescent (support: Youth and Student Travel). Debaser Malmö 15/5/09

Jag hade ett dilemma igår. Ville väldigt gärna se Phosphorescent, men de spelade inte förrän vid midnatt. Normalt är det inga problem, men nu skulle jag upp kl 4 för att vara med i Tag Plats, ett årligt evenemang/tävling, där man under sex timmar räknar fågelarter från en bestämd punkt i Skåne. Man får inte flytta sig mer än tio meter från denna punkt.

Till slut kunde jag inte hålla mig och gick likväl till Debaser. Det var det bästa beslut jag tagit på hundra år. Phosphorescent var fantastiska, det finns inget annat ord för det. Bland det bästa jag sett på Debaser sen de öppnade för drygt två år sedan, kanske det allra bästa faktiskt. Jag var rädd att det skulle vara dystert och lite småsaggigt, men jag älskade varenda sekund. Det här är ett band (för live är det verkligen ett band - annars brukar det sättas likhetstecken mellan Phosphorescent och sångaren Matthew Houck) som förenar skickliga musiker med bra låtar och förmågan att ändå få låtarna att växa flera klasser på scen. Även förbandet Youth and Student Travel (från Malmö) skötte sig med den äran. Riktigt bra de också.

Nu är jag sjukt sjukt trött men titta på de här inspelningarna av avslutningslåten (pianisten under sista två minutrarna är bland det skönaste någonsin) resp. en av deras Willie Nelson-covers från igår så skriver jag kanske lite mer i ämnet senare. Kanske.

3 kommentarer:

erika sa...

ok hela detta inlägg skrev du BARA för att reta mig va?! :D

Ola sa...

Hehe, självklart...nej, det var faktiskt så bra. Även om att reta dig var en rolig bieffekt av det hela :-)

Unknown sa...

Kalaslåt! Lost Name!

Keep It Up Ola!