torsdag 29 maj 2008

Was it a Striated or was it a Eurasian? I can't decide, I can't.

Inga blogginlägg känns fullständiga utan en referens till Tamás Deák, mer känd som Speak The Hungarian Rapper, trots endast två singelsläpp troligen världens mest inflytelserika artist någonsin. Och även om hans nya singel inte riktigt når Stop The Wars himmelska höjder så rekommenderas ändå Hold On till alla som vill skratta och gråta samtidigt. Dagens rubrik är en parafras på den bärande textraden i Hold On, men det förstod nog de flesta redan.

Och allt detta skitsnack bara för att jag igår kväll under middagen ute i den lummiga hotelltrådgården såg en jagande dvärguv. Problemet här är att det finns två arter som är möjliga. Dels "vanlig" dvärguv, Eurasian Scops Owl, som jag sett i flera länder men så skulle man också kunna tänka sig blek dvärguv, Striated Scops Owl, som jag aldrig sett. Den här såg riktigt ljus ut men belysning etc. kan spela spratt så jag är inte säker. Eftersök kommer göras natten mot fredag! Att hitta en ny lokal för blek dvärguv vore riktigt häftigt.

I den värme som råder här gäller det att dricka mycket vatten på dagarna. Jag tycker jag sköter det men något är fel för jag drabbades av en hägring för andra dagen i rad. Den overkligt vackra människan som jag träffade igår kom in på mitt kontor igen. Denna gång bad hon mig ta med ett brev till Sverige för att överlämna till en av de som leder det projekt jag är inblandad i. Jag känner inte projektledaren personligen, men jag åtog mig ändå uppgiften utan att tveka. En svensk gentleman i Irak! Självklart måste jag ju ge igen lite för det fina mottagandet jag fått av lokalbefolkningen här.

Eftermiddagen ägnades åt swimmingpool och lite annan rekreation. Nu är det snart dags för dvärguvsspan. I morgon är det helgdag här och således inget jobb.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pass upp! Snart ber hon dig ta med ett paket till Sverige...en vacker och behagfull kvinna möter en man besatt av kvinnlig skönhet...

Ola sa...

Relevant varning. Just i detta fall finns det dock en del detaljer som inte framgår, t.ex. att jag själv såg när kuvertet stängdes.