tisdag 27 maj 2008

Rödflikvipa...

...fick jag in på VP-listan idag (VP = Västra Palearktis, d.v.s. Europa, Nordafrika och Mellanöstern - viktig lista för många fågelskådare). Dessutom hade jag en snabb obs från bilen av en stenskvätta med mörkt ansikte, således något kul, men det var tät trafik så stopp var omöjligt. Så det finns fåglar trots att området jag vistas i är mer eller mindre urbant.

Min första arbetsdag i Irak var härlig. Precis som när jag jobbade i Sudan för några år sedan är mottagandet från både elever och personal så fint att själva arbetet mer känns som en ära än något som är jobbigt. Till skillnad från Sudan så får man dock bära en väska själv och man kan sitta för sig själv och dricka vatten utan att folk tror att man är ledsen. Mina tio elever verkar också väldigt trevliga. Det är tre st Mohammedar, 2 st Ahmedar och så fem andra, vilket nog är en normalfördelning.

PÅ minussidan här är självklart att väldigt mycket kretsar kring security och militär. Väskor röntgas och bil undersöks varje dag när man kör in på flygplatsen där jag jobbar. Får man gå där eller får man inte? Vågar man ta en bild eller inte (jag har kamera med men som den idiot jag är glömde jag sladden som gör att jag kan lägga över bilderna till datorn)? Och så vidare. Men det vägs upp av människors vänlighet och gästfrihet. Och av att kurdiska kvinnor är bland de vackraste jag sett.

Nu: middag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

...det där sista säger du om kvinnorna i varje land du kommer till... /Å

Ola sa...

Är det så illa? Denna gång är det nog verkligen så i alla fall.