lördag 17 maj 2008

The Ice Rage

Q: Ola Bloggar igen! Varför?
A: Jag har aldrig tröttnat på att skriva. Det var min förra blogg jag tröttnade på. Den fick ett format som jag till slut inte orkade hålla kvar vid med ambitiösa och energikrävande recensioner och långa reportage. Men det finns kanske någon som ser mig som bloggvärldens Henrik Larsson nu med de eviga comebackerna. I så fall kan jag leva med det.

Q: Men varför en ny blogg?
A: Jag vill inte ha några förväntningar att det ska bli samma typ av blogg och därför var det lika bra att "börja om". Jag vill vara mindre bunden vid att försöka "leka musikjournalist" och gärna bjuda på åsikter och insikter om annat också. Men ingenting är uteslutet och en och annan recension kan säkert dyka upp. Men jag kommer att skriva om det jag vill, inte vad jag tror "förväntas" av mig.

Q: Behöver världen ännu en blogg?
A: Sannolikt inte. Men det är mycket som världen inte behöver. Ishockey-VM varje år till exempel.

Q: Namnet, The Ice Rage, indikerar att Ola är arg? Är du det?
A: Namnet kom till mig för ett tag sen och nu fick jag ett läge att använda det. Det står inte för nåt, det är främst ett coolt namn. Men min förra blogg var väldigt faktabaserad och neutral. Denna gång blir det kanske annorlunda, jag ska försöka att inte vara lika snäll.

Q: Ska man alltså vara rädd för att bli påhoppad av The Ice Rage?
A: Absolut inte. Schyssta människor har ingen anledning att oroa sig - tvärtom! Den eller de som låser in sin dotter i 24 år, förlorar El Clasico med 4-1, spelar in urusel musik eller går bakom ryggen på sina närmaste vänner tycker jag däremot kan förtjäna lite genuin ICE RAGE!

Q: The Ice Rage är alltså ingen musikblogg?
A: Nej, men det var inte Ola in Space heller. Det var endast en blogg som, till viss del oplanerat, till stor del handlade om musik. Det kommer kanske The Ice Rage också göra, även om min avsikt är att det ska vara proportionellt mindre. Men båda bloggarna är tänkta att handla om mina intressen och åsikter, och musik råkar vara ett av mina större intressen.

Q: Är CinnamonWeaver död?
A: Nej, men han har dragit ner. Jag tror säkert han kommer finnas med ibland. Ryktet gör gällande att han följer med till åtminstone Roskilde och Way Out West i sommar.

Q: Vad är bäst just nu?
A: Låt - Way Better Now med Speedmarket Avenue. Album - I Believe in Santogold med Santogold.

Q: Ok. Då kör vi!
A: Let's Rock!

4 kommentarer:

Moa sa...

W00t! Jag tänkte väl det.

Ola sa...

Min syster sa samma sak igår. Jag pratade med henne om en helt annan sak när hon påpekade att jag startat ny blogg. Jag sa - "Va, är du inne där fortfarande". Hon: - "Ja, det är klart. Jag visste att du inte kunde hålla dig". Skönt ändå.

Anonym sa...

Va! Har du något emot skräckpappor? Det kunde man väl aldrig ana.

Ola sa...

Han är inte en jättefavorit direkt. Men framför allt är "Skräckpappan" ett väldigt roligt smeknamn. Kvällstidningshumor när den är som bäst.