onsdag 28 maj 2008

Onsdag i Erbil

Dagens absolut största händelse inträffade på lunchrasten när jag fixade några saker på mitt lilla kontor som är beläget i flygplatsadministrationens byggnad. En av de absolut vackraste människor jag sett stack plötsligt in huvudet och frågade ödmjukt "excuse me sir, you want some coffee or tea". Tyvärr ingen bild, men ni hade ändå inte trott mig.

Under dagens pauser såg jag även inte mindre än tre stycken trädnäktergalar, en fågel jag gillar skarpt. Arbetet går också som det ska och på färden hem hade jag idag sällskap med min kollega från Göteborg, som till slut har anlänt två dagar försenad. Det är för övrigt märkliga gator i Erbil. Vägmarkeringar i stil med mittlinjer, stopplinjer och övergångsställen existerar knappt. Trafiken är inte direkt tät men det är väldigt mycket "tuffast först"-mentaliteten. Jag är glad att jag slipper köra själv.

Lite bonusfakta om Erbil - det är en av de äldsta kända städerna i världen, närmare 7000 år gammal sägs det, även om namnet först nämndes ca 2000 f.kr. Inte illa oavsett.

Det mesta är bra här, men jag har lite svårt för irakiernas faiblesse för luftkonditionering. Visst är det 40 grader utomhus och visst kan man då få lufta lite, men man behöver ju för den delen inte göra om alla rum till värsta kylskåpen. Som jag förstått är det ett väldigt effektivt sätt att bli förkyld så det är väl bara att vänta ut det.

Nu: middag

1 kommentar:

Emma sa...

Kort rapport från En afton med Iggy:
Filmen var himla bra, men själva konserten var en något medioker tillställning. Lite enahanda med ett gäng unga män som tävlar i vem som kan hoppa mest och skrika högst, typ. Gjordes inte direkt bättre heller av att publiken var upptagen med att spänna sig och försöka se snygga ut.
Däremot...
Det gjordes lite förhandsreklam inför höstens aftnar. Namn som nämndes var, bland andra, Patti Smith, Kate Bush och The Cure. Halleluja!