måndag 8 februari 2010

Eurovision Song Contest 2010 - allt som behöver sägas

Boggen tipsade om en helt lysande krönika om melodifestivalen som Jan Gradvall skrivit. Läs den här. Visst kan man tycka att man inte behöver ta det på så stort allvar men med tanke på hur mycket tid, pengar och mediautrymme det tar så går det inte heller att enbart ta det på skämt. Jag upprepar att krönikan verkligen är både bra och dessutom relativt kort så missa den inte!

Jag skrev f.ö. en egen text om eländet efter Europafinalen 2008. Och jag har inga problem att fortfarande stå för texten, är rentav riktigt nöjd med den - läs den här.

Så - nu gör vi varandra en stor tjänst och glömmer eländet för i år. Och gärna för alla andra år också. Musik är ingen lek och det finns för mycket bra för att lägga tid och kraft på det dåliga och dessutom göra spektakel av det. Musik förtjänar så mycket bättre. I stället lyssnar vi på något riktigt bra i stället, t.ex. det här fina bandet, som dels släpper sitt nya album i morgon (tisdag 9 feb) där denna låt finns med och som jag dessutom hade glädjen att göra en intervju med förra veckan - dyker upp på Radar inom kort:

3 kommentarer:

Boggen sa...

Kan bara skriva under på de orden. Det sjuka är att det ändå är svårt att låta bli att titta och lyssna (och bli lika besviken varje gång). Man är väl helt enkelt mediaskadad...

Mikael Askander sa...

bra, ola! bra text om schlager-eländet! jag är så trött på det att jag inte orkar bry mig. kan sakna englands bidrag från -96 (gina g...) ibland, men annars: dött dött dött. bra text av herr gradvall också! merci merci!
ASH

antz sa...

väl talat! visst är det enkelt att bara hoppa över att se på eländet. det värsta är vilket orimligt mediautrymme Melodifestivalen tar sen den blev ett halvår lång.