tisdag 9 februari 2010

Nytt om Arcade Fire

Att jag är minst sagt förtjust i Arcade Fire är ingen hemlighet och att jag tycker de tre år som gått sedan de släppte sitt förra album Neon Bible är alldeles för lång tid är inte heller oväntat. Det ryktades ett tag om att de skulle släppa nytt i maj, men det senaste är att deras tredje fullängdare kommer att levereras under andra halvan av 2010. Det indikerar väl i så fall att de inte blir aktuella för sommarfestivaler i Europa i år. Tyvärr. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Vad som står helt klart är i alla fall att Peter Gabriel har gett sig på ett av Montrealbandets verkliga storverk - My Body is a Cage - och gjort en inte oäven version av den. Lyssna på den här. Bättre än väntat, sämre än originalet känns som en kort och enkel sammanfattning.

Något som gjorde mig riktigt glad var annars den här roliga fan-videon som ett gäng studenter gjort av fantastiska, underbara Rebellion (Lies). Se, lyssna och må bra!

2 kommentarer:

antz sa...

synd, jag hade hoppats på att få se dem på WoW, de känns rätt så givna i det sammanhanget.

Ola sa...

Ja, och de är förmodligen WOW:s drömbokning. Hade passat perfekt att avsluta festivalen på stora. Men antagligen släpps skivan i slutet av året - sen lite turné i USA/Kanada under vintern - Europa tidigt på våren - amerikanska festivaler på senvåren - festivaler i Europa sommaren 2011. Brukar vara ett ganska vanligt upplägg.