fredag 6 mars 2009

Valutakurser from Hell

1 US dollar = 6,50 kr
1 Dansk krona = 1,25 kr
1 Euro = 9,50 kr

Ungefär så har jag vant mig att det brukar vara. Med små variationer har dessa kurser funkat bra vid snabb framräkning av priser i SEK. I flera år. Men nu är det tydligen nya tider. Senaste kollen på Forex ger mig följande säljkurser:

1 US dollar = 9,22 kr
1 Dansk krona = 1,56 kr
1 Euro = 11,60 kr

Eftersom jag ska till Kalifornien i april och hade tänkt mig några konserter och gärna en Roskildefestival i Danmark (även om de toppnamn som de gått ut med hittills - Oasis och Coldplay - inte känns särskilt kul) under vår och sommar börjar det bli hyggligt dyrt. Och det värsta är att den svenska kronans försvagning inte verkar ha avtagit - snarast tvärtom. Snart dags att lägga ner alla Danmarksplaner i alla fall.

En blaskig 40 cl festivalöl i plastmugg kostade 7 dollar på Coachella 2007 - då 45 kr, i nuläget om de inte höjt priset blir det 65 kr (nära nog kriminellt dyrt). Vatten i motsvarande mängd gick på 2 dollar och ett par liter om dagen är livsnödvändigt i The California Sun. Blir inte helt billigt där i år.

Roskildebiljett kostar 1785 DKR - då ca 2250 kr, nu ca 2750 kr. Spelningarna med Buena Vista Social Club och Salif Keita i Köpenhamn i maj ligger båda på ca 350 DKR/st och hamnar alltså kring 540 SEK bara för biljetten - sindsyg!

Och nej, det är inte det minsta synd om mig - det är bara löjligt dyrt.

För övrigt valde jag popquiz på På besök före Animal Collective igår. Synd för att det nog var en väldigt bra spelning på Mejeriet, bra för att vi vann quizzen. Kanske för att de spelade extra mycket kvalitetsmusik typ Gunther, Niklas Strömstedt ("Sista morgonen" - vilken tortyrmusik!) och Noice.

1 kommentar:

Anonym sa...

Känner mig delaktig. Noice och Niklas Strömstedt har jag säkert spelat en del för dig när vi var små....har nog LP-skivorna kvar någonstans..../Å