söndag 7 mars 2010

Vivian Girls - The EndBrooklyntrions debutalbum från 2008 blev välförtjänt hyllat och omtalat. Men uppföljaren, Everything Goes Wrong, från 2009 blev ganska förbisedd förutom ett kort tag precis när den släpptes. Kanske hade man hoppats på någon slags utveckling - nu var det kanske bara mer och för mycket av samma.

Jag tycker också debuten är den roligare av de båda skivorna. Låtarna är i genomsnitt kortare (10 låtar på 21 minuter), snärtigare och bandet känns mer alternativt i t.ex. sina upproriska negativistattacker No och I Believe in Nothing.

Den bästa låt de gjort hittar vi likväl på Everything Goes Wrong. Den heter The End och är en sån låt som jag lätt kan lyssna på tio gånger i sträck. I elektriskt skick är den härligt larmig, men här får ni en lite exklusiv unplugged-version inspelad utomhus på en bakgata i Sydney. Att Cassie tar några felaktiga ackord när hon ska spela solo gör inget alls - tvärtom visar det att en bra låt och inställning står över teknik när det handlar om rock`n´roll. Och trots att det är opluggat så larmar de på ganska bra till slut.

Så. Jävla. Bra!

2 kommentarer:

Drake sa...

Jag tycker det påminner en del om Raincoats

antz sa...

Vivian Girls är väldigt bra, jag har dock bara hört första skivan. gillar man dem och Raincoats (som var en väldigt bra jämförelse för övrigt) gör man klokt i att kolla upp det gamla bortglömda indiepop-bandet Tiger Trap. som Vivan Girls fast lite mesigare:
http://www.myspace.com/tigertrapband