lördag 20 mars 2010

Konserter framöver

Hans Appelqvist. Inkonst, Malmö 17/3/10

Mars har varit en fin konsertmånad i Malmöregionen och såväl april som maj ser att bli minst lika bra. Just denna vecka har varit lite lugnare och det enda jag sett var Hans Appelqvist och folkpsykadeliska Lisa O Piu på Inkonst i onsdags. Appelqvist var som väntat hur bra som helst, men orkar inte skriva någon längre text om det. Han gjorde i alla fall en del äldre material, bl.a. Tänk att himlens alla stjärnor i en version med alla ljudeffekterna framförda live genom att medmusikerna slängde diverse random prylar på trummorna och bankade lite allmänt på inredningen. Grymt häftigt! Även Lisa o Piu var ganska fint - lite väl långsamt och försiktigt ibland kanske - ibland brukar man häpnas över att tre personer kan låta som ett fem- eller sexmannaband. Här var det lite tvärtom - sex stycken lät som tre eller fyra. Men det var stilfullt och med bra låtar.

Det blir som sagt mycket framöver också. Har inte bestämt exakt vad jag ska se, men i stora drag kan jag tänka mig att det blir ungefär såhär:

24/3 Mono, Debaser
26/3 Pterodactyl, Debaser
27/3 This is Head, Babel
1/4 Crystal Antlers, Debaser
2/4 Owen Pallett + Cibelle, Babel (ordvits om "Sibel" är redan uppfångad...)
3/4 Ducks Deluxe, Babel
6/4 The Trashmen, Debaser
8/4 Besnard Lakes, Debaser
11/4 Mumford and Sons & Johnny Flynn, Loppen
20/4 Noah and the Whale, Babel
24/4 Savage Rose, Amager bio
29/4 A Place To Bury Strangers, Loppen
30/4 You Say Party! We Say Die!, Debaser
7/5 Anna von Hausswolff, Inkonst
8/5 Basia Bulat, Debaser

Blandad kompott - precis som det ska vara! En spotifylista med alla dessa band, förutom Crystal Antlers, bjuder jag på här. Och Crystal Antlers kan man njuta av här.

1 kommentar:

Drake sa...

Har lyssnat på Spotifylistan. Lite hade jag hört, lite var obegripligt, men en hel del var nytt och bra,
Mumford and Sons till exempel