söndag 27 juli 2008

Möllevångsfestivalen

Steso Songs på Kristianstadsgatan

Möllevångsfestivalen är en trevlig och mysig festival som i helgen var för tredje året. Alla evenemang är gratis och det är lika mycket folkfest som en musikfestival. Det är väldigt osvenskt med soffgrupper och annat som flyttat ut på gatorna och folk som sitter och chillar överallt. Men väldigt mysigt - Möllevångsfestivalen är en riktigt skön festival! I år var det dessutom kanonväder, helt molnfritt och 27-28 grader på eftermiddagarna.

Det är mycket musik också. Med tanke på den minimala budgeten är de flesta band okända för de flesta, men å andra sidan finns det fynd att göra. Nu blev det inte så mycket musik som jag hade tänkt, eftersom det både fredag och lördag dök upp märkligt många ur min bekantskapskrets, vilket gjorde att mycket tid spenderades på diverse ställen med möjligheter att servera öl.

Jag såg i alla fall några band - Disco Error, som tyvärr spelade med dåligt ljud på fredagen. Svårt att ta till sig musiken på samma sätt som tidigare gånger på grund av det, men det är alltid stort att höra deras självironiska anthem Disco Error Sucks. Bättre ljud på Malmöfestivalen?

På lördagen kollade jag Skilla, ett Malmöband bestående av fem tjejer. De spelar melodisk pop och så har de en fiol som ger det lite folkinfluens trots att låtarna inte är folk egentligen. Men många bra låtar (t.ex. Australia och No Doubt-influerade Summer in December), sångerska med bra och stark röst - gillade det. De har släppt ett album, känns värt att kolla upp. Bara en sån sak som att bolaget heter Or Die Records!

Sedan såg jag Steso Songs på en liten scen mitt på Kristianstadsgatan. Har sett henne en gång tidigare, som förband till Marit Bergman (recension här), och gillar hennes mörka, personliga låtar. Och sen var det Magnus Tingsek & Timbuktu & Svante Lodén (från Damn!) som spelade akustiskt i Folkets Park. Trevlig matinémusik att dricka öl till, förmodligen helt enligt syftet - inget som förändrade världen. Och så lite extensiv lyssning på skabandet Mobster och glamrockiga Dolly Daggers på Möllevångstorget innan kvällen avslutades på Debaser.

1 kommentar:

Anonym sa...

såg Steso Songs på Bodini för något år sen (som förband till Bobby Baby) och gillade det skarpt. sorgligt förbisedd artist, tycker det har lite Tori Amos-känsla men det kanske bara är jag.