torsdag 30 april 2009

En afton med fiendens musikEn afton med Depeche Mode, feat. Emmon, Jonna Lee, Alexander Hofman, Henric de la Cour, Tingsek samt Aftonorkestern. Debaser Malmö 29/4/09

Säsongens sista kväll med klubbkonceptet En afton tillägnades inte det svenska 70-talsbandet Fiendens musik. Synd, det hade varit rätt häftigt att höra t.ex. Häftiga hästen i ny tappning. Rubriken är dock bara jag som försöker skoja till det lite. Jag har nämligen aldrig gillat Depeche Mode och även om jag aldrig gillade varken hårdrock eller synth när den striden brann som värst så var jag nog mest anti mot syntharna faktiskt. Däremot är jag en stor fan av En afton. Och 1+0 blir ju trots allt 1. Och så var det massa fina vänner som skulle gå också och dessutom inledde vi med vin- och ölpicknick i Folkets Park så det fanns ingenting att klaga på överhuvudtaget.

That Handsome Devil är däremot uppfödd på Depeche och har därför skrivit ner vilka låtar som spelades åt mig (mange takk).

Alexander Hofman - Policy of Truth
Tingsek - Here is the House
Jonna Lee - Never Let Me Down
Henrik de la Cour - Things You Said
Tingsek - Shake the Disease
Emmon - I Want You Now
Jonna Lee - Blasphemous Rumors
Alexander Hofman - Somebody
Emmon - Enjoy the Silence
Henrik de la Cour - Everything Counts

Hofman var väldigt bra i Somebody, Tingsek skötte sig helt ok och Henrik lät väldigt mycket som Dave Gahan i Everything Counts. Vissa andra låtar kändes åt karaokehållet. Någon i sällskapet tyckte t.o.m. att det ibland drog åt gubbrock. Det var långt ifrån någon av de bättre aftnarna, men som alltid väldigt underhållande.

I höst återkommer En afton. Däremot lär klubben enligt uppgift upphöra till nyåret. Synd, men samtidigt hedervärt att sluta på topp.

Bilderna: Tingsek (ovan) och Henrik de la Cour.


1 kommentar:

Karl sa...

Kul att någon fortfarande kommer ihåg Fiendens Musik efter 30 år. Häftiga hästen skrev vi nog 1979...