tisdag 28 april 2009

...and you will know us by the trail of dead....and you will know us by the trail of dead (support: Gringo Star). Debaser Malmö 27/4/09

Att bandet med ett av världens bästa namn spelade på Debaser hade jag sett fram emot ett bra tag. Och visst var det bra. Tyvärr grumlades helhetsintrycket av att de inte gjorde extranummer trots att setlisten på scenen visade att de skulle spela tre extralåtar, vilket jag därför var helt inställd på. Utan att veta så tror jag att bandet inte tyckte de fick den respons de förtjänade. Om man tittar på den nedre bilden, där andresångaren/andretrummisen/tredjegitarristen är ute bland publiken och ger allt och samtidigt tittar på omgivningens entusiasm så kan man kanske förstå den reaktionen. Men det kanske fanns några andra skäl. Tomt och snopet kändes det likväl. Fram till dess tyckte jag hur som helst det pendlade friskt mellan bra och oerhört bra. De spelade en hel del från senaste plattan och gott så, för den är en av de bättre nya skivor jag hört i år, kanske rentav Trail of Deads näst bästa.

Förbandet hade det lite roliga namnet Gringo Star. Alla fyra bandmedlemmarna sjöng och sällan har jag sett så många instrumentbyten. Det var nog det roligaste med dem. Inte alls dåligt, men ganska anonymt och inget som satte några större spår i mig.

Här är en gammal härlig käftsmäll från Trail of Dead i 09-version:

6 kommentarer:

Drake sa...

Intressant, men festivalen då? Har du ingen inspiration till att skriva om den? Jag längtar efter att få läsa

Ola sa...

Det blir ett fylligt reportage från Coachella alldeles strax, ville bara beta av det nyaste först. Don't worry!

antz sa...

ja det var en mycket trevlig konsert! men kan hålla med om att publiken var lite trög.
:-)

Anonym sa...

Vilken är då deras bästa skiva?

Ola sa...

Source Tags and Codes - tveklöst!

Anonym sa...

Och jag som trodde jag skulle kunna få medhåll att Madonna är deras bästa.