fredag 1 januari 2010

Det hopplösa (?) projektet

När jag var i England i början av december berättade en av medresenärerna om ett stort projekt han haft under 2009 (och ev. även tidigare). Han hade, precis som jag, samlat på sig en hyfsad samling skivor. Men många hade samlat damm och han hade självklart glömt bort hur mycket av musiken lät eller vilka låtar som är värda att återvända till. Jag minns inte när han hade börjat med detta, men när vi pratade om det hade han nått fram till bokstaven T - skivorna stod i bokstavsordning. De enda som hoppades över var de han lyssnade på relativt ofta eller hade total koll på varenda låt.

Jag har någonstans mellan 1500 och 2000 skivor, varav ca 1/3 är vinyl. Min vinylspelare är för närvarande ur funktion, men det ska jag åtgärda. Men CD-skivorna finns där och står fint uppradade i bokstavsordning. Så det är väl bara att börja. Jag har lite för mycket på hjärnan för att göra det helhjärtat, men jag ska i alla fall ge det ett försök. Nu sitter jag vid datorn med en handfull skivor (jag sorterar soloartister på efternamn):

  • Adams, Ryan - Gold
  • Adams, Ryan - Heartbreaker
  • Adderley, Cannonball - Somethin' Else
  • Advance Patrol - Utskrivna
  • Afro Cuban All-Stars - A Toda Cuba La Gusta

(Jag har den egentligen felaktiga listningen att t.ex. "A Mountain of One" står på AM trots att den borde stått först)

De vinyler som fått vara med här om jag kunnat spela dem hade varit ABC:s The Lexicon of Love och AC/DC:s High Voltage. Men det får bli senare. Och sen har jag ju en massa mp3-or också. Och så vill jag ju hitta ny musik under tiden också. Puh - det här kommer att ta tid...

Projektet kan börja! Återstår att se hur många år det tar att bli klar eller hur få dagar det tar innan jag lägger ner det.

1 kommentar:

Drake sa...

Känner igen idén. Jag har precis bestämt mig för att göra något liknande. Jag tar en artist i taget,lägger in allt jag har med den personen/bandet i iPoden och spelar bara detta tills jag lyssnat på alla låtar. För en timma sedan la jag in Beatles samlade produktion( över 500 låtar) det lär ta ett tag innan jag lyssnat igenom dem. vem vet jag kanske tröttnar innan dig.