tisdag 19 januari 2010

Coachella 2010

Nej, jag ska inte dit i år men det är alltid kul att se vilka band som ska spela i öknen. En del kul återföreningar och en allmänt trevlig line-up är det i alla fall. Svaga toppnamn men lite mer att hämta bland middle & lower cards. Gil Scott-Heron är kanske den allra coolaste bokningen, men han har jag sett en gång (1998 - sjukt bra). Fever Ray och Miike Snow försvarar de blågula färgerna i år. Men jag nöjer mig med Barcelona och Göteborg i år.

9 kommentarer:

Christina sa...

Vad roligt att hitta någon som har varit på Coachella, som är min drömfestival. Var den värd resan, tyckte du?

Ola sa...

Absolut, speciellt om man lägger några dagar i t.ex. Los Angeles eller San Diego före eller efter. Här är en text jag skrev efter att ha varit där andra gången, som ganska bra sammanfattar hur det är:

http://theicerage.blogspot.com/2009/05/coachella-2009-del-1.html

Joakim sa...

Jag drog också till Coachella för se Jesus & Mary Chain återförenas. Stor skillnad mot t.ex Hultsfred/Roskilde som festival. Värmen tog nästan knäcken på mig, men bra band.

Christina sa...

Tack för länken och fantastiskt uttömmande reportage! Har läst både 2007 och 2009. Nu blir jag bara ännu mer sugen att åka. Är ingen festivaltyp men lyssnar mycket på KCRW och de spelar många av banden som kommer till Coachella också. Tack för att du tog dig tid att skriva allt detta!

Ola sa...

Kul. Om du åker och undrar något mer om praktiska grejer etc. så är det bara att fråga, antingen här eller via mailadressen till höger.

Jennifer sa...

Snubblade in på din blogg i och med en sökning på Coachella (hittade genast mycket bra musiktips här för övrigt), har precis beställt biljetter till festivalen. Varken jag eller min kompis har varit där tidigare, eller i USA för den delen. Så jag undrar om du kan ge oss något bra tips? Vi kommer åka från LA, troligen med buss.

Fin blogg, den hamnar under bookmarks!

Ola sa...

Absolut. Fråga vad som helst så ska jag försöka svara efter bästa förmåga. Använd gärna mailen olae2005@hotmail.com.

Grattis till biljetter till en fantastisk festival :-)

Daniella sa...

Tjao! Vi är en trio som har planer på att åka till coachella iår! Är precis som jennifer skrev nyfiken på lite tips.. Tänkte också flyga till LA... vet du hur förbindelserna till festivalen är därifrån? Vad är det som är så bra med festivalen? Är det något speciellt man skall tänka på?
/Trion från Skövde

Jennifer sa...

Daniella, hör av er om ni vill ha resesällskap till Coachella från LA, vi kanske kan lösa något bra tillsammans! Vi är två tjejer som åker.. /Jennifer, jennifer.jo@hotmail.com