torsdag 22 juli 2010

Tundratrollslända...


...nu kommer jag och tar dig. Har alltså inte lyckats komma igång med bloggandet särskilt påtagligt och inte blir det bättre den närmaste veckan eftersom jag ska på en expedition i nordligaste Norrland för att försöka se djuret på bilden (som jag lånat från www). Det är det inte många som gjort innan (i Sverige) så det är långt ifrån givet att det lyckas.

Under de två gångna veckorna har jag sett en del band i Malmö. MewithoutYou, Moon Duo, Phenomenal Handclap Band, Choc Quib Town (från Colombia) och senast igår The Sonnets. Av dem tycker jag framför allt att MewithoutYou stack ut som riktigt bra och PHB var väldigt underhållande men sin märkliga flumsoulsvariant. Baby är t.ex. en riktigt skön låt:

4 kommentarer:

Christina sa...

Du Ola som är en festivalräv:
Jag ska snart iväg på Newport Folk men blir inte klok på spelschemat.
http://www.newportfolkfest.net/ads/NewportFolk2010-Cubes.pdf
Läser jag rätt, börjar festivalen vid lunch och slutar redan kl 19? Är det vanligt?

Ola sa...

Nu såg jag inte detta förrän efteråt (pga att jag var i Norrland), men så tolkar jag det också. Vet inte om det är vanligt - kanske på festivaler i USA med inriktning mot folk o/e country. Verkar vara en riktigt bra line-up i alla fall. Felice Brothers och Edward Sharpe hade jag t.ex. väldigt gärna sett.

Christina sa...

Jo, det var exakt så. Början vid lunch och slut tidigt på kvällen. En fantastiskt trevlig och städad festival på en makalöst vacker plats kring en gammal fästning vid vattnet, med utsikt över Newport och Pell Bridge. Man åker vattentaxi ut dit, bara en sån sak. Edward Sharpe gjorde festivalens bästa spelning, men Felice Brothers var också väldigt bra. Hade höga förväntningar även på Blítzen Trapper som infriades. Kul också att se legendaren John Prine. Plus en massa annat. Kan absolut tänka mig den festivalen igen!

Ola sa...

Låter grymt - kul att det var så lyckat!